Zilvervliesrijst met tempeh, broccoli en champignons

Zilvervliesrijst met tempeh, broccoli en champignons

We hebben allemaal weleens onze dag niet. Slecht geslapen, een huisdier dat je de hele nacht wakker heeft gehouden, je stoot je kleine teen, je struikelt, je loopt tegen een deur aan, je laat je telefoon vallen. Parts of life. Het is niet altijd chai lattes, zonneschijn en je favo eten in de bonus. Nee, soms heb je gewoon een baaldag en dat is helemaal prima. En laat het nu net Blue Monday zijn vandaag. Jippie! Dit wordt ook wel de deprimerendste dag van het jaar genoemd. Blue Monday of niet, we all need comfi food. Daarom heb ik deze mega lekkere gezonde comfort food bowl gemaakt. Daarmee voed je niet alleen je buik maar ook je ziel en je hart. Perfect zo op deze Blue Monday! Verwen jezelf!

All we need is a bowl of goodness

Ingrediënten voor deze feel good bowl:

  • Zilvervliesrijst
  • Tempeh
  • Broccoli
  • Kastanje champignons
  • Sperziebonen
  • Zoete aardappel
  • Optioneel: avocado
  • Sesamolie
  • Olijfolie
  • Ketjap manis
  • Sojasaus
  • Rijstazijn
  • Ahoornsiroop/ agavesiroop
  • Zonnebloemolie
  • Peper
  • Cayennepeper
  • Gemberpoeder
  • Arachideolie
  • Sesamzaadjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je de bowl? 

Zoals jullie misschien wel weten, meet ik bijna nooit de hoeveelheden af. Ik doe dit gewoon op gevoel en dat werkt voor mij het beste. Zorg er gewoon voor dat je genoeg veggies, vezels, fruitjes, eiwitten binnenkrijgt en je zit goed. 

  1. Verwarm de oven voor op  180 graden hetelucht. 
  2. We beginnen met de tempeh. Ik gebruikte een heel blok. Snijd de tempeh in kleine blokjes, plakjes of reepjes. Doe de tempeh vervolgens in een hersluitbaar doosje en marineer met ketjap manis en zonnebloemolie. Doe de deksel op de doos en shake it baby. Laat dit even staan. 
  3. Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe in een kom samen met olijfolie en wat cayenne peper. 
  4. Snijd vervolgens de broccoli in kleine stukjes, de champignons in plakjes en dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. 
  5. Doe de zoete aardappelblokjes in de oven. 
  6. Kook water in de waterkoker.
  7. Maak ondertussen de dressing door sojasaus, sesamolie, ahoornsiroop, rijstazijn en sesamzaadjes in een bakje te doen en even te roeren.
  8. Kook de rijst zo’n 12 minuten in een pan met water.
  9. Kook de sperziebonen zo’n 10 minuten in een pan met water. 
  10. Verhit vervolgens arachideolie in een pan. 
  11. Voeg hier de broccoli aan toe en wok deze een paar minuten. Voeg vervolgens de tempeh en champignons hieraan toe. Wok dit geheel zo’n 6-8 minuten. Doe als je een deksel hebt af en toe de deksel op de pan. 
  12. Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven, giet de sperziebonen af en voeg beide toe aan de rest van de pan. Voeg hier peper, cayennepeper en gemberpoeder aan toe. 
  13. Schep de rijst op de borden en voeg het tempeh-groentenmengsel toe. 
  14. Schep met een lepeltje de dressing over de rijst, de tempeh en de groenten. 
  15. GENIET ERVAN!
Zilvervliesrijst met tempeh, broccoli en champignons
Sluit Menu
×
×

Winkelmand