Wat betekent de nieuwe maan van 24 januari voor jou?

Wat betekent de nieuwe maan van 24 januari voor jou?

Tijdens Nieuwe Maan is de maan bijna niet zichtbaar. Hij staat dan tussen de aarde en de zon in. Een Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin. Tijdens deze Nieuwe Maan staan de zon en de maan in het teken Waterman. Waterman staat voor vernieuwing, originaliteit, fantasie en wijsheid. Deze Nieuwe Maan staat volledig in het teken van een nieuwe start, op wat voor gebied dan ook.

Once we let go, we flow & grow

Wat is de Waterman voor sterrenbeeld?

Mensen geboren in het sterrenbeeld Waterman zijn echte verzorgers en helpers. Watermannen helpen anderen graag, zetten zich in voor goede doelen, houden van plezier maken en goede gesprekken. Watermannen zijn de wereldverbeteraars. Met een Waterman is altijd wat te beleven, het zijn idealisten en denkers. Ze houden van muziek en vinden respect heel erg belangrijk. Daarnaast hebben Watermannen een uitgesproken mening, zijn ze eigenwijs en zien het goede in ieder mens. Ze zijn dan ook erg tolerant en werken graag in teamverband.

De fysieke uitwerking van deze Nieuwe Maan

Misschien heb je meer hoofdpijn dan normaal of ben je verkouden. Het kan ook zijn dat je je extra gevoelig voelt of dat je vermoeider bent dan normaal. Misschien voel je je extra onrustig of slaap je slecht. Dit zijn allemaal tekenen van deze Nieuwe Maan.

Nieuwe manieren

Deze Nieuwe Maan leert je om anders naar de situatie te kijken, om op andere manieren geld te verdienen of om op een andere manier ergens mee om te gaan. Je leert een nieuwe manier van denken en kijken naar een bepaald aspect in je leven. Echter kun je een innerlijk conflict ervaren omdat je ‘voelt en weet’ dat het anders kan maar je komt er met je denken niet bij. Je intuïtie kan je helpen om te voelen wat goed voelt en wat niet meer bij je past. Wat probeert je intuïtie je te vertellen?

Genezing vindt plaats

Er zijn delen van jou die genezing nodig hebben. Misschien heb je het gevoel dat je weer terug bij af bent. Gevoelens van frustratie en onbegrip kunnen aan de oppervlakte komen. ‘Maar ik was toch genezen? Ik was toch heel?’ denk je misschien. Deze Nieuwe Maan laat je inzien dat er nog ongenezen delen in jou zitten die genezing nodig hebben. Je voelt je misschien onzekerder dan normaal, somberder of je hebt meer fysieke kwalen. Time to heal!

Wat werkt voor jou?

Voor iedereen werkt weer een andere manier van genezing. Voor de een werkt het goed om te schrijven, de ander merkt genezing op door wandelen of seks. Een ander is gebaat bij een psycholoog terwijl de ander het fijn vindt om zijn of haar verhaal te doen in een groep. Misschien vind je het fijn om er met je ouders over te praten, te mediteren of een alternatieve vorm van genezing te proberen zoals EFT.

Word je bewust van wat je voelt

Gebeurtenissen waarvan je dacht dat je er redelijk mee om kon gaan, blijken opeens meer impact op je te maken. Het raakt je meer dan je dacht. Wanneer je je bewust wordt van je gevoelens en emoties, kun je er bewuster mee omgaan en ze toestaan. Doorleef wat je voelt. Dat is heel belangrijk om emotionele blokkades, beperkende overtuigingen en negatieve gedachten op te lossen.

Van destructie tot constructie

Je wordt bewust dat er nog genoeg is om te helen en daarover neem je de verantwoordelijkheid. Je bent je ervan bewust dat jij de regisseur bent van jouw leven en dat jij de touwtjes in handen hebt. Dit zorgt uiteindelijk (wanneer je je emoties en gevoelens hebt doorleeft en je bewust bent dat er nog gewonde delen van jou geheeld moeten worden) voor een gevoel van verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen.

Neem eens een zijweg

Diep vanbinnen weet je dat het anders kan en dat voel je zo sterk. Oude patronen, blokkades, destructieve gedachten en overtuigingen drijven aan de oppervlakte en je bent er bewust van. Wanneer je de moed hebt verzameld die je nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een andere weg in te slaan. Het is daarbij heel belangrijk om te beseffen wat van jou is en wat van een ander. Proberen anderen vanuit hun eigen angst en onzekerheid jou iets wijs te maken? Proberen anderen vanuit hun eigen beperkende overtuigingen jou te overtuigen hoe jij iets moet doen?

Wees je er bewust van dat je beïnvloed bent door anderen en laat het los. ‘Bedankt dat je mij hebt willen helpen maar jouw opvattingen komen niet overeen met hoe ik mijn leven wil leven.,’ bedank deze mensen in gedachten en laat het los. Hoe heerlijk zou het zijn om zoveel mogelijk bij jezelf te kunnen blijven? Ben jij je eigenlijk wel bewust wat van jou is en wat van een ander? Deze Nieuwe Maan maakt bijzonder veel in je los.

Hoe ga je het beste om met deze Nieuwe Maan?

 1. Ga bij jezelf na wat je voelt en denkt gedurende deze dagen. Wat merk je op in je lichaam? Wat merk je op in je gedachten?
 2. Word je bewust van het deel of de delen in jou die nog genezing nodig hebben en schrijf dit op. Word je nog altijd snel boos op die ene persoon? Welke angsten heb je nog? Welke onzekerheden? Welke negatieve gedachten?
 3. Ga op zoek naar een voor jou prettige manier om deze wonden te helen. Dit kan van alles zijn. Groot en klein!
 4. Onderzoek nieuwe wegen die je in kunt slaan en sta OPEN voor wat er op je pad komt.
 5. Probeer zo min mogelijk te forceren en ga mee met de natuurlijke stroming. Een ZENspreuk die ik altijd in mijn achterhoofd houd, is: ‘Het gras gaat niet harder groeien als je eraan gaat trekken.’
 6. Je bent precies op het pad waar je hoort te zijn. Laat je dan ook niet beïnvloeden door anderen met hun beperkende, lineaire overtuigingen en opvattingen. Hoe goed zij het ook bedoelen, veel mensen leven in de box waardoor bevrijding niet kan plaatsvinden. Je bent zo vrij als een vogel.
 7. Als je het nog niet gedaan hebt, maak een Vision Board. Schrijf in het midden van een vel papier iets in de trant van ‘Doelen 2020’ of ‘Mijn jaar 2020’. Schrijf hieromheen de doelen die jij dit jaar wilt behalen, de dingen die jij dit jaar wilt doen, de reisjes die je wilt maken, de sport die je graag wilt proberen, het boek dat je graag wilt lezen, met wie wil je meer tijd spenderen e.d. Dit geeft je meer overzicht en duidelijkheid over wat je graag wilt verwezenlijken. Je hoeft overigens echt nog niet alle stappen te weten. De eerste kleine stap is al voldoende.

Welke kwaliteiten en vaardigheden komen deze Nieuwe Maan goed van pas?

 • Communicatie en open-mindedness
 • Flexibiliteit en pro-activiteit
 • Oprechtheid en eerlijkheid
  Creativiteit en geduld

“Wees als een vogel in de wind. Tegen de wind invliegen heeft geen zin. Laat je meevoeren door de wind want uiteindelijk kom je op je bestemming terecht.”

Liefs, Jeanine

Check hieronder een Nieuwe Maan meditatie die perfect aansluit op wat ik hierboven heb beschreven. 

Sluit Menu
×