Vegan Thaise curry met plantaardige kip (no spicy)

Vegan Thaise curry met plantaardige kip (no spicy)

Wie is er niet dol op een lekkere Thaise curry met heel veel groenten en smaak? Een lekker kruidig gerecht dat eenvoudig te maken is binnen 30 minuten. En heel lekker en handig wanneer er vrienden over de vloer komen.

Wat zit er in de curry?

Mihoen
Zoete puntpaprika
Aubergine
Broccoli
Champignons
Plantaardige kipstukjes
Limoen
Koriander
Pinda’s
Kokosmelk
Een pakje Fairtrade gele curry kruidenpasta

Hoe maak je deze overheerlijke curry?

Gelukkig ben ik niet de Belastingdienst want ik kan het zowel leuker als makkelijker voor je maken. Zei ik binnen 30 minuten? Well, maak dat maar binnen 20 minuten.

Snijd de groenten in plakjes en blokjes. Snijd de broccoli echt fijn zodat deze goed gaar wordt. Doe wat olie in een diepe koekenpan zoals arachideolie. Voeg de groenten en plantaardige kip toe en wok 3 minuten. Kook ondertussen water in de waterkoker, hak de pinda’s grof, snijd de limoen in partjes en pluk de koriander. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat het geheel zo’n 5 minuten pruttelen. Kook ondertussen de mihoen en voeg deze aan het currymengsel toe. Roer het geheel goed door elkaar. Draai het vuur uit en voeg de koriander, pinda’s en partjes limoen toe. Klaar is kees. Enjoy!

Vegan curry met plantaardige kip
Sluit Menu
×
×

Winkelmand