Vegan tempeh bowl met zoete aardappel en avocado

Vegan tempeh bowl met zoete aardappel en avocado

Ik ben dol op tempeh! Tenzij ik het een paar dagen in de koelkast laat liggen zonder dat ik het al bereid heb. Dan ruikt het naar kattenpis! Dat wil je natuurlijk niet hebben. Gelukkig is zelf gemarineerde tempeh zo lekker dat je het toch wel snel opeet. Wat zit er in deze goddelijke tempeh bowl?

Recept voor 2 personen:
– 200 gram kropsla
– een avocado
– een halve komkommer
– een middelgrote zoete aardappel
– 8 cherrytomaatjes
– een zoete puntpaprika
– een half blikje mais
– een of twee eetlepels vegan mayonaise
– een eetlepel zonnebloempitjes
– een eetlepel pompoenzaadjes
– een half blok gemarineerde tempeh met gembersiroop, olie, sojasaus en sesamolie
– peper, komijnzaad, paprikapoeder en cayennepeper
– olijfolie
– zonnebloemolie om in te bakken.

Hoe bereid je de bowl?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe de blokjes in een kom. Voeg daar olijfolie, peper, cayennepeper en paprikapoeder aan toe. Hussel dit goed door elkaar en laat even inwerken.  

Snijd ondertussen de sla van de krop af en was deze goed af. Droog vervolgens in een theedoek.  

Verdeel de zoete aardappelblokjes op het bakpapier en zet in de oven voor zo’n 20-25 minuten. 

Snijd hierna de avocado, de halve komkommer, de cherrytomaatjes en de zoete puntpaprika in stukjes of reepjes.

Snijd hierna de tempeh in stukjes en begin met het maken van de marinade. Doe hiervoor gembersiroop, sojasaus en sesamolie in een bakje. 

Laat het de maïs uitlekken. 

Leg hierna op een mooi bord: salade, cherrytomaatjes, komkommer, avocado, maïs, zonnebloempitjes en pompoenpitjes. 

Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de zoete puntpaprika zo’n 5-8 minuten.

Verhit in een andere diepe pan een diepe laag zonnebloemolie. Voeg hieraan de tempeh toe en bak totdat de tempeh er een beetje bruin uitziet. Na ongeveer 5 minuten haal je de tempeh uit de pan (hiervoor kun je het beste een opscheplepel met gaatjes gebruiken) en leg je deze in de bak met marinade. Roer goed om met een lepel en plaats het dekseltje op het bakje. Hussel goed door elkaar.

Voeg de olijfolie, mayonaise, peper, komijnzaad en cayennepeper toe aan de salade en roer de salade goed door elkaar.

Haal vervolgens de zoete aardappel uit de oven en leg deze op de bowl.
Voeg ten slotte de gemarineerde tempeh toe.

Genieten maar!

Tempeh salade vegan
Sluit Menu
×