Vegan pizza met artisjok en champignons

Vegan pizza met artisjok en champignons

Veel mensen denken dat vegans geen pizza eten omdat er kaas op zit, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Well, vegan kaas kan natuurlijk wel. Dit pizzarecept is een basic pizzarecept maar oh zo lekker. Je kunt met toppings eindeloos variëren. Ik ga persoonlijk heel lekker op artisjok maar er zijn genoeg mensen die dat liever niet door hun keel slikken. Hetzelfde geldt voor maïs (am I really saying this?). Ik vind het een lekkere zoete afwisseling op een pizza en ik weet dat ik hiermee de Italianen een schande aan doe maar goed, ieder z’n ding toch.

Wat heb je nodig voor deze pizza van Hollandse bodem?

pizzabodem 
tomatensaus
champignons
spinazie
mais
artisjok
zwarte olijven
zongedroogde tomaat
paprika
tomaatjes
oregano
peper
zout

Hoe maak je deze oh zo lekkere Hollandse pizza?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en beleg met de ingrediënten die je natuurlijk eerst in plakjes, reepjes of blokjes hebt gesneden of hebt laten uitlekken. Besprenkel ten slotte met de kruiden en zet de pizza in de oven voor zo’n 10-15 minuten. Haal uit de oven wanneer de rand een beetje knapperig is. Geniet ervan!

Pizza beleg vegan
Sluit Menu
×
×

Winkelmand