Parelcouscous met geroosterde bloemkool en granaatappelpitjes

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en granaatappelpitjes

Een heerlijk gerecht boordevol groenten en fruit. Een van mijn favoriete gerechten om te maken. Ik ben dol op bloemkool. Je kan er zoveel mee maken. Ik woon zelf alleen en daarom is het soms een uitdaging om een grote groente te kopen omdat ik deze dan snel op moet eten voordat ie niet meer goed is. Gelukkig kun je met bloemkool eindeloos variëren. Zo heb ik een kwart bloemkool voor dit gerecht gebruikt en heb ik de rest gebruikt voor een soep en om te dippen in hummus.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

150 – 200 gram parelcouscous
Een groentebouillonblokje
Ik gebruikte een kwart van een verse granaatappel maar je kunt natuurlijk ook granaatappelpitjes uit een bakje gebruiken. Ga je voor de verse granaatappel? Dan heb je een halve nodig voor twee personen.
Een halve bloemkool
Een handje amandelen
Twee bosuitjes
Tahin
Een halve citroen
Peper en cayennepeper
Olijfolie
Optioneel: plantaardige kipstukjes en avocado

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, zwarte peper en wat cayennepeper. Zet in de oven totdat de bloemkool een beetje verkleurd. Bij mij was dit na zo’n 20 minuten.

Gebruik je een verse granaatappel? Begin dan met het ontleden hiervan. Dit kan echt wel een kwartier duren. 

Bereid ondertussen de parelcouscous zoals het op de verpakking staat aangegeven.
Verhit een koekenpan en rooster hierin de amandelen totdat ze een beetje bruin zijn. Haal ze uit de pan en hak in grove stukjes.

Snijd ondertussen de bosuitjes in reepjes. Kies je om avocado en plantaardige kipstukjes erbij te maken? Snijd dan de avocado en blokjes en bak de plantaardige kipstukjes 4-5 minuten in een pan met olie.  

Bereid hierna de tahindressing. Gebruik twee eetlepels tahin, het sap van een halve citroen en wat peper. 

Haal de bloemkool uit de oven en laat even staan.

Leg de parelcouscous op een bord, samen met de bosuitjes, granaatappelpitjes, amandelen en eventueel de avocado en kipstukjes. Voeg ten slotte de geroosterde bloemkool toe en de tahindressing. Maak het gerecht af met wat peper en eventueel chilivlokken voor een extra bite.

Parelcouscous granaatappelpitjes geroosterde bloemkool
Sluit Menu
×
×

Winkelmand