Parelcouscous met champignons, courgette, walnoten en rozijnen

Parelcouscous met champignons, courgette, walnoten en rozijnen

Een lekker, eenvoudig en voedzaam gerecht. Binnen 20 minuten klaar en oh zo kleurrijk! Rijk aan smaak dankzij de combinatie van hartig met zoet en zacht met hard. 

Parelcouscous met rozijnen

Ingrediënten voor twee personen:

– Een hoeveelheid parelcouscous naar wens
– Rode paprika
– Een paar handen spinazie
– Een half doosje champignons
– Een halve courgette
– Rozijnen
– Walnoten
– Olijfolie
– Olie met knoflookaroma
– Sap van een citroen
– Paprikapoeder
– Peper (zwart en cayenne)
– Half bouillonblokje
– Limoen

Bereidingswijze:

1. Kook water in de waterkoker.
2. Snijd de courgette en champignons in plakken en de paprika in reepjes.
3. Kook de parelcouscous zoals aangegeven wordt op de verpakking en voeg hier een half bouillonblokje aan toe.
4. Gril de courgette met olijfolie in een grillpan of in een met bakpapier bekleed tosti-ijzer.
5. Verhit in een andere pan olijfolie en voeg hier eerst de paprika aan toe. Bak deze kort en voeg dan de champignons en kipstukjes toe.
6. Hak ondertussen de walnoten grof.
7. Voeg vervolgens de spinazie toe en het paprikapoeder en de peper toe aan de kip. Bak totdat de spinazie geslonken is.
8. Giet de couscous af en schep op twee borden. Voeg hier het kipmengsel aan toe.
9. Besprenkel met de walnoten, rozijnen, citroensap en olijfolie met knoflookaroma.
10. Voeg indien gewenst nog wat kruiden toe en serveer met het limoentje on the side. Eetsmakelijk!

Parelcouscous met courgette, champignons, walnoten en rozijnen
Sluit Menu
×
×

Winkelmand