Gierst met gegrilde aubergine en plantaardige kip

Gierst met gegrilde aubergine en plantaardige kip

Onlangs ontdekte ik het graan gierst. Gierst is enorm gezond en super lekker. De graansoort is rijk aan ijzer, magnesium, koper, fosfor en mangaan. Gierst is van nature ook nog eens glutenvrij en best goedkoop. Deze graansoort is niet zo populair als bijvoorbeeld spelt of boekweit terwijl gierst minstens zo lekker en gezond is. Daarom een lekker recept met gierst!

Gierst met gegrilde aubergine

Ingrediënten 4 personen:
 
– Gierst (ik gebruikte op gevoel een hoeveelheid)
– Twee zoete puntpaprika’s
– Half doosje cherrytomaatjes
– Een aubergine
– Plantaardige kipstukjes (2 doosjes)
– Walnoten of amandelen
– Lente-ui (3 stengels)
– Half doosje zongedroogde tomaatjes
– Tahin (de bruine!)
– Halve citroen
– Ras el hanout
– Gegrilde paprikapoeder
– Cayenne peper
– Vier seizoenen peper
– Komijnpoeder
– Olijfolie
– Een half bouillonblokje naar keuze
 
Bereidingswijze:
  1. Kook warm water in de waterkoker en snijd ondertussen de paprika’s in kleine stukjes en de aubergine in plakjes.
  2. Meng in een kom de plakjes aubergine met olijfolie, ras el hanoutkruiden en paprikapoeder.
  3. Voeg het water toe aan een grote pan en breng aan de koek. Voeg dan de gierst toe en het halve bouillonblokje.
  4. Verhit een (gril)pan en voeg wat olijfolie toe. Voeg vervolgens de plakjes aubergine toe. Waarschijnlijk is de pan te klein voor de volledige aubergine. Dit maakt niet uit. Wanneer een plakje aubergine klaar is, leg deze dan even apart en voeg een nieuw plakje toe aan de pan. 
  5. Snijd ondertussen de lente-ui in stukjes en halveer de cherrytomaten. 
  6. Maak nu het tahinsausje door tahin, citroensap van een halve citroen en een scheut warm water in een kommetje met elkaar te mengen. 
  7. Verhit wat olijfolie in een andere pan en voeg hier de paprika’s en vegan kipstukjes aan toe. Voeg tijdens het bakken de volgende kruiden toe: gegrilde paprikapoeder, cayenne peper, vier seizoenen peper en komijnpoeder. Bak dit zo’n 5 minuten. Houd ondertussen de aubergineplakjes in de gaten. Voeg de cherrytomaten en lente-ui toe en zet het vuur uit.
  8. Hak vervolgens de walnoten of amandelen fijn. 
  9. Giet de gierst na zo’n 20 minuten af en voeg toe aan een leuke schaal.
  10. Voeg vervolgens het kip-tomaat-paprika-lente-ui-mengsel toe aan de gierst. 
  11. Leg de plakjes gegrilde aubergine aan de zijkant en voeg de gehakte walnoten of amandelen toe. 
  12. Dien op op leuke borden en maak af met het tahinmengsel!
  13. Enjoy!
Gierst gerecht met aubergine paprika en kip
Gierst bowl met kip paprika aubergine en tomaat
Sluit Menu
×
×

Winkelmand