Geroosterde zoete aardappel met avocado en kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met avocado en kikkererwten

De zoete aardappel is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ik weet nog dat ik vroeger alleen maar de ‘normale’ aardappel at en dat ik voor het eerst zoete aardappel at en direct in de zevende hemel was. Zoete aardappel is rijk aan smaak en bevat veel goede voedingsstoffen.

Ingrediënten voor twee personen

twee zoete aardappels
een grote avocado of twee kleintjes
citroen
kikkererwten
paprikapoeder
olijfolie
komijnpoeder
een beetje ahornsiroop (optioneel)
chilivlokken
zwarte peper
cayennepeper
een airfryer. Heb je deze niet? No problem, de oven leent zich ook prima.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden op de grilstand. Of verwarm de airfryer voor. Was de zoete aardappel en droog goed af. Leg de zoete aardappels op een beklede bakplaat en zet in de oven. Meng in een kom de kikkererwten met het paprikapoeder, olijfolie, komijnpoeder, ahornsiroop, cayennepeper en zwarte peper. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg dit geheel vervolgens toe bij de zoete aardappels of in de airfryer. Prak hierna de avocado fijn. Doe in een kom met wat chilivlokken, peper en citroensap en meng door elkaar. Haal de zoete aardappels en kikkererwten uit de oven of airfryer wanneer de zoete aardappels gaar zijn en de kikkererwten knapperig. Snijd de zoete aardappels doormidden. Beleg met het avocadomengsel en kikkererwten. Voeg eventueel nog wat chilivlokken en andere kruiden naar smaak toe. Eetsmakelijk!

Zoete aardappel met avocado en kikkererwten
Sluit Menu
×
×

Winkelmand