Ancient Sound Healing ervaring in Ubud

Ancient Sound Healing ervaring in Ubud

Mijn spirituele ontdekkingsreizen op Bali

Afgelopen november was ik op het geweldige eiland Bali. Het was voor mij de tweede keer dat ik naar Bali ging. Vorig jaar was ik er ook in november en dit jaar weer. Ondanks dat ik vorig jaar de Bali Belly te pakken had, mocht dat dit jaar de pret niet derven. Dit jaar gelukkig geen Bali Belly maar wel heel veel andere toxische stoffen die in alle vormen en maten uit mijn lichaam, geest en ziel kwamen.

Net als vorig jaar was ook dit jaar Bali voor mij een spirituele reis naar mezelf. Ik ben inmiddels al zo’n 6 jaar actief bezig met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Denk hierbij aan verschillende alternatieve geneeswijzen, boeken, meditaties en verdieping in filosofische en religieuze stromingen.

Dit jaar op Bali heb ik verschillende mooie ervaringen opgedaan op het gebied van spiritualiteit. Bali, en dan met name Ubud, is bij uitstek de plek voor healings, readings, meditaties, yoga, reiki en nog veel meer. Iedereen die actief met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit bezig is, kan zijn hart ophalen in Ubud.

Ondanks dat ik maar zes volle dagen in Ubud was, waarvan ik er ook nog 2 1/2e dag heb gevuld met werk, heb ik toch het maximale eruit kunnen halen. Daarbij heb ik goed gevoeld wat mijn lichaam aan kon en wat ik zelf wilde. Ik had namelijk in mijn hoofd om bij aankomst op zaterdag meteen een meditatieles en yin yogasessie te volgen, maar dat liep wat anders vanwege verkeersdrukte.

When you forgive, you heal&when you let go, you grow

Welke ervaringen heb ik gehad in Ubud?

In Ubud heb ik meerdere lessen gevolgd en healings gedaan. Dit jaar heb ik de volgende lessen/healings gedaan:

  • Ancient Sound Healing in Pyramids of Chi
  • Trauma Breath Release bij Radiantly Alive
  • Active Consciousness Meditation bij de YogaBarn
  • Reprogramming 1-op-1 healingsessie bij spirituele healer Jelila

Ook heb ik een paar yogaklasjes gevolgd tijdens mijn verblijf op Bali. In een van mijn IGTV filmpjes op @jeaninecoacht hoor je mij vertellen over hoe ik ziek werd van yoga. Ik wist zelf niet dat het kon maar het kan. Ik beoefen al zo’n 4 jaar yoga maar ik was er nog nooit ziek van geworden. Bali doet wat met je, zonder twijfel. Dat geldt voor iedereen. Op wat voor manier dan ook. Het is zo’n krachtig eiland met sterke energie en connection met de aarde, natuur, zon en zee dat het vrijwel onmogelijk is om jezelf daar niet tegen te komen.

Ik neem jullie graag mee in mijn ervaringen. Het zijn erg persoonlijke ervaringen en wat ik heb ervaren is uniek. Dat wil zeggen, ik ben de enige die het op deze manier heeft ervaren. Wanneer jij zo’n les volgt, ervaar jij het op een hele andere manier. Dat maakt de ervaring voor jou uniek. Jij bent namelijk de enige die het op die manier heeft ervaren. Iedere ervaring is een goede ervaring. Er bestaat geen: ‘Ja maar ik zag niks tijdens de healing’-ervaring. Ook al zie, voel, ruik je niks, dat is ook helemaal prima.

Een van de redenen dat ik deze ervaringen met jullie deel, is omdat deze bijzondere klassen niet tot nauwelijks bekend zijn in Nederland. Ze zijn er wel maar ze zijn heel onbekend en vaak ook best prijzig. In Ubud is het een stuk voordeliger, gangbaarder en toegankelijker om deze lessen te volgen. Ik vind het prachtige en bijzondere lessen en ik hoop dat deze vormen van genezing en meditatie ook naar Nederland komen. Daarnaast zijn veel mensen er simpelweg nog nooit mee in aanraking gekomen en het lijkt mij leuk om jullie daarom mee te nemen in mijn ervaringen.

Let’s start with my first experience: Ancient Sound Healing

Ik heb de volgende informatie van de website van Pyramids of Chi (waar de sessie plaatsvond) geplukt en vertaald naar het Nederlands. Geluid en vibraties zijn de krachtigste instrumenten voor genezing. Nog voordat de moderne wetenschappen er waren zoals wij die nu kennen, gebruikten medicijnmensen en healers geluid om in een diepe meditatieve status te komen. De frequentie van de geluiden tijdens een Sound Healing sessie zorgen voor een oceaan van trillingen. Die golven werken samen met het water in ons lichaam (want wij bestaan voor 70% uit water), met ons DNA en met ons chakra-systeem. De golven van geluid helpen ons te voelen, te genezen, te ontspannen en los te laten.

Hoe gaat zo’n sessie in zijn werk?

Zoals ik al schreef, heeft iedereen een andere ervaring maar de structuur is hetzelfde. De healing wordt ‘gegeven’ in een grote piramide in UBud in een prachtig gebied. De reden dat het in een piramide wordt gegeven, heeft de ‘begeleider’ verteld maar ik ben dat vergeten. Volgens mij heeft dat met de akoestiek te maken en met het zenden van de vibraties en geluiden. In de piramide liggen allemaal matjes op de grond. Iedereen gaat op een matje liggen in een positie die voor hem/haar comfortabel is. De healing begint met een korte introductie en daarna begint het feest. Want wat een prachtige geluiden worden er gemaakt. Geluiden die je normaal nooit hoort. Denk bijvoorbeeld aan klankschalen en gongs. 

Wat heb ik ervaren?

Vorig jaar heb ik een soortgelijke healing mogen doen in de piramide. Dit jaar wilde ik er zo open mogelijk naartoe gaan, met zo min mogelijk verwachtingen. Met een open hart en open blik ging ik er naartoe en ook ditmaal heb ik weer een bijzondere ervaring gehad. Ik weet nog dat ik mij vorig jaar na de healing heel erg opgelucht en licht voelde.

Tijdens de Ancient Sound Healing kwamen er tranen naar boven. Tranen van vergeving, tranen van loslaten, tranen van veiligheid, landen en vertrouwen. Op dat moment wist ik niet waar de tranen vandaan kwamen. Ik stond vooral in contact met mijn gevoel en er waren weinig gedachten. Ik liet de tranen komen en bleef voelen. Op een gegeven moment zag ik ook wat. Ik wist direct waar ik was: in de buik van mijn moeder. En daarna zag ik mezelf liggen, als buitenstaander, in de couveuse. Hoe bizar is dat? Ik zag mezelf als baby in de couveuse liggen zonder dat ik met mijn bewuste mind mijn gedachten had beïnvloed.

Verder werd mijn rechtervoet op een gegeven moment bloedheet, alsof die in de fik stond. Ik zag de kleur geel en een indianenjongetje in een weiland. Toen de sessie was afgelopen, wilde ik schrijven. Tijdens het schrijven werd mij duidelijk dat deze healing voor mij in het teken van geboorte, veiligheid, vertrouwen, landen, vergeven en loslaten stond. Vergeven van mensen die mij pijn hebben gedaan en het loslaten van bepaalde mensen. Gevoelens van niet welkom zijn op aarde heb ik losgelaten. Van gevangen naar bevrijden en van controle naar loslaten. De hand op mijn hart was mijn eigen hand. Ik mag er zijn. Ik ben welkom.

Toen ik aan het schrijven was, voelde ik de tranen weer opkomen. Wat een bijzondere, intense ervaring was het. Ik voelde me daarna helemaal op maar wow, wat heb ik losgelaten en vergeven. En wat er toen gebeurde had ik absoluut niet zien aankomen.

Daar hing ik dan, boven de wc

Toen mijn collega, waarmee ik naar Bali was, en ik in ons huisje in Ubud aankwamen, besloten we om even te zwemmen in het zwembad. Al snel voelde ik dat mijn buik nogal raar deed en ik dacht direct aan de Bali Belly. Nadat we hadden gezwommen, besloot ik om maar even op bed te gaan liggen vanwege de pijn en misselijkheid. Iedere beweging maakte me misselijker en misselijker.

Uiteindelijk viel ik in slaap op klaarlichte dag. Normaal slaap ik nooit overdag omdat ik altijd energie heb overdag. Nou, dat was toen wel even anders. Ik was helemaal op. Nadat ik paar uur had geslapen, dacht ik dat ik me wel wat beter voelde dus probeerde ik op te staan. Well, guess what? Voordat ik het wist, hing ik boven de wc te braken. En hoe gek het ook klinkt: ik was blij! Alle junk kwam uit mijn lichaam. Ik heb gebruik gemaakt van de meest letterlijke en figuurlijke zin van het woord loslaten. Alle toxische stoffen in mijn lichaam heb ik losgelaten.

Wat voelde ik me daarna opgelucht. Waar ik me eerst op, leeg, vermoeid en misselijk voelde, voelde ik me na mijn heftige braaksessie herboren. Best een bizarre ervaring, al zeg ik het zelf. Ik hoop dan ook niet dat dit je op wat voor manier dan ook tegenhoudt om deze bijzondere healing te doen wanneer je in Ubud bent. Mijn collega Janice daarentegen vond de geluiden zo prachtig dat ze binnen no-time in slaap viel en aan het einde tegen mij zei: ‘Ik heb nog zo geprobeerd om wakker te blijven maar het was zo mooi dat ik in slaap viel.’

Wat je ook meemaakt en ervaart, het is allemaal van jou en het hoort allemaal bij jou. En ook al hing ik boven de wc dit keer, ik zou hoe dan ook nog een keer deze bijzondere healingsessie willen doen. Vibraties en geluiden overtreffen hoe dan ook woorden en gedachten. Je bewuste mind (je gedachten en je fysieke ervaringen) kan nooit begrijpen wat er op onbewust niveau gebeurt. Healing is iets wat op een dieper laag van bewustzijn gebeurt. Daar kan geen medicatie of psycholoog ooit bijkomen. Wat hoop ik toch zo dat deze vorm van genezing langzaamaan zijn intrede zal maken in het Westen. Ik ben ervan overtuigd dat zo enorm veel mensen baat zullen hebben bij Sound Healing.

In mijn volgende blogpost neem ik jullie mee naar de Trauma Breath Release. Een andere bijzondere ervaring die ook weer lekker intens was.

P.s. Als coach en lichtwerker kan ik jou ook helpen om dichterbij jezelf te komen, dingen uit het verleden los te laten en mensen te vergeven. Over mijn rol als lichtwerker, zal ik binnenkort meer schrijven. 

Sluit Menu
×