Active Consciousness Meditation ervaring

Active Consciousness Meditation ervaring

Toen ik in Ubud, Bali, was kreeg ik als aanrader van een geweldig persoon om naar de Active Consciousness Meditation te gaan. Het was mijn een na laatste dag in Ubud en diezelfde middag op woensdag vond de meditatie plaats. Hoewel ik eigenlijk aan mijn website wilde werken, dacht ik: ‘Hoe vaak krijg ik de kans om zo’n meditatie bij te wonen?’ Aan de website werken kwam later wel. Dus ik besloot naar deze meditatie te gaan zonder enige verwachtingen.

Everything you need is already within you

Wat is Active Consiousness Meditation?

Tijdens de introductie van de les vertelde de leraar meer over wat we zouden gaan doen en waar de Active Consciousness Meditation voor bedoeld is. Later vond ik op internet informatie over de mediatie. Het is een oude vorm van meditatie om je chakra’s te openen. Dit doe je aan de hand van ritmisch ademen op een snel tempo. Tijdens de meditatie focus je je stuk voor stuk op iedere chakra en keer je altijd terug bij je root chakra. Zo herstel je de balans tussen al je chakra’s.

Deze bewuste meditatie zorgt ervoor dat energiekanalen worden gereinigd, emoties naar boven komen, blokkades en negatieve emoties worden verwijderd. Online staat ook dat deze meditatie zorgt voor een gevoel van heelheid en gelukzaligheid. Dat heb ik ook zeker ervaren.

Hoe heb ik het ervaren?

We zaten in een grote kring met zo’n 100 mensen. Nadat de leraar de les had geïntroduceerd, moesten we elkaars handen vasthouden. Dit was om elkaars energie te voelen en meer verbondenheid te creëren. Op het begin vond ik dit niet fijn omdat ik hyperhidrosis heb (overmatig transpireren op een bepaalde plek). Dit heb ik op mijn handen en checkte even of mijn buren daar oke meer waren en blijkbaar was dit geen probleem. Voor mezelf voelde de eerste paar minuten redelijk ongemakkelijk aan vanwege mijn zweethanden maar al snel kon ik het loslaten.

Ook dit keer moesten we door onze mond ademen. Binnen een paar minuten was ik super duizelig en net op dat moment vertelde de leraar dat duizeligheid volkomen normaal is en dat je lichaam een intelligentie heeft die ervoor zorgt dat alles goed blijft gaan. Ik liet het dus volledig op me af komen. Ik voelde zo’n bizarre energie door mijn lijf stromen en met name ook door mijn handen. Ik voelde zo’n grote verbondenheid met de rest van de groep.

Het voelde, ondanks dat ik niemand kende uit dit fysieke leven, zo vertrouwd. Iedereen beleefde het op zijn eigen manier en dat was zo mooi om te horen. We hadden onze ogen immers gedurende anderhalf uur gesloten. De een was aan het lachen tijdens het ademhalen, de ander aan het huilen. Alle emoties kwamen aan bod.

Na iedere reeks ademhalingen gericht op een bepaalde chakra, keerden we weer terug naar onze root chakra en reciteerden we een mantra. Tegen het einde van de meditatie voelde ik zo’n eenheid en harmonie met de rest van de groep, de aarde en met alle andere wezens op deze aarde. Ik voelde tranen van blijdschap en dankbaarheid opkomen en ik voelde immens veel liefde. Voor mij was dit een meditatie van dankbaarheid, verbondenheid, harmonie en liefde. Toen de meditatie was afgelopen, voelde ik me zo dankbaar en blij en ik had het gevoel dat ik aan het stralen was. Het was zo’n bijzondere en fijne meditatie. Bedankt lief persoon voor deze tip! Het was het meer dan waard.

Hoe kan het verschil in beleving zo groot zijn?

Zoals jullie misschien in mijn andere blogpost over de Breath Trauma Release hebben gelezen, zit er een groot verschil in hoe ik beide meditaties heb ervaren. Waar de een stond voor loslaten, vergeving en tranen van verdriet, stond deze meditatie in het teken van dankbaarheid, harmonie en tranen van blijdschap. Het is onmogelijk om te verklaren hoe het kan dat ik beide bewuste ademhalingsmeditaties zo anders heb ervaren. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Je lichaam, geest en ziel bepalen de koers waarin je vaart. Daar kom je met logica niet bij. Ik vind het fijn om het gewoon te laten gebeuren en mijn lichaam te volgen. Daarbij vind ik het besef dat het lichaam over een intelligentie beschikt erg fijn. Een meditatie kan erg intens zijn en zodra je beseft dat je lichaam heel goed weet wat het doet, kun je je er volledig aan overgeven.

Sluit Menu
×